Campaments Generals 2015

Ja fa una setmana que vam tornar dels campaments generals 2015 i ha sigut una experiència irrepetible en tot els sentits.

En un terreny immens, vam viure 5 dies inoblidables plens d’activitats i aventures. El primer dia després d’arribar i plantar les tendes, per la tarda es va dur a terme l’acte d’inauguració que va ser d’allò més entretingut amb la presentació i la benvinguda als campaments i una actuació musical.

El dia següent va ser el dia de la multi-aventura amb activitats molt dinàmiques: muntar a cavall, rocròdrom, tir amb arc, inflables, conducció de quads, slack-line, bola Zoorb, bubble football, escalada de caixes, paintball… En una altra zona es duien a terme un seguit d’activitats relacionades amb l’escoltisme i les tècniques de supervivència: cóm extreure aigua de la natura i l’ambient, cóm conservar els aliments, cóm fer foc,  construcció de refugis, d’instal·lacions, trampes i eines per caçar, taller de nusos,  etc. Van ser unes activitats realment interessants i molt útils.

El dissabte pel matí es va dur a terme la fira d’entitats on alguns agrupaments i entitats van muntar un stand per fer activitats, xerrades, dinàmiques o simplement vendre algunes manualitats. Per la tarda va ser el gran esdeveniment dels campaments: el mass game; el joc gegant, on els més de 800 els participants van haver de competir en una sèrie de proves i jocs per decidir quin grup tenia la raó sobre l’origen de la llum. Un grup defenia una teoria científica, un altre un corrent més filosòfic, un altres s’encaminava cap a una teoria religiosa i el darrer grup estava guiat per un il·luminat. Finalment es va concloure que no hi ha només una raó, sinó que poden existir multituds de veritats. Per acabar la macro activitat es va fer una coreografia i en fila i amb tots els participants es va fer una espiral humana que va quedar molt bonica.

Ja el penúltim dia, les activitats que es van fer van ser relacionades amb la implicació amb l’entorn. Els més petits van fer caixes niu per als ocells del bosc, es va fer servei per netejar els camins dels boscos i les unitats més grans van pintar un mural dels campaments generals a una paret, entre altres coses. També es van realitzar un seguit d’activitats sensorials relacionades amb cadascun dels 5 sentits: relleus a cegues, tallers per fabricar perfum natural, activitats de degustació, curses d’orientació, futbol amb cadira de rodes, etc.

Per les nits les activitats estaven molt relacionades amb la llum: es va fer lasser tag, light painting, ombres xineses, cançons i danses a la vora d’una petita foguera, tallers d’astronomia, etc. I l’ultima nit es va fer l’acte de cloenda amb un concert d’allò més divertit i emocionant.

L’últim dia vam recollir i plegar les tendes i vam fer  la cerimònia i la formació de cloenda amb els crits d’unitat de cadascun dels agrupaments. Va ser molt emotiu i gegant cridar davant de tots els agrupaments i de les banderes “Casors, compartir! Llops tant com puc! Raiers sempre a punt! Pioners res a mitges! I Roves ens impliquem!”

Va ser una experiència més que brillant i inoblidable!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s