L’escoltisme, la gràcia dels burgesos?

Abans d’ahir va tenir lloc a Tarragona un acte polític de la CUP on, un dels seus candidats, Antonio Baños va comentar que » ningú no es pensi que serem els nens del moviment escolta que fa gràcia a la burgesia, perquè serem els que cridarem més i farem més soroll», referint-se a tots els que formem part del moviment escolta.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ( FCEG) va convidar a Antonio Baños a visitar un agrupament escolta per conèixer de primera mà la feina i els objectius d’aquest moviment.

Des de l’A.E Mafeking, una de les nostres caps, també va voler contestar a Baños amb les següents paraules:

» Estimat senyor Baños;

El convido a rebutjar treballs remunerats perquè la teva estima pel cau i pels infants i joves que eduques és més gran que un treball mal pagat per universitaris.

El convido, senyor Baños, a passar-se hores buscant cases de colònies i terrenys per portar als nens. A buscar rutes alternatives, refugis i transports.

El convido a plorar a les institucions quan un Agrupament no té els recursos necessaris i necessita ajuda, tant econòmica com logística.

El convido a fer malabars amb els pressupostos perquè totes i cada una de les famílies puguin enviar als seus fills i filles de campaments sense haver d’hipotecar-se ni hipotecar el cau.


El convido a posar bona cara quan et pregunten: “el cau, i què fas, ajudar a les iaies a creuar i a vendre galetes?”, i contestar amb el millor dels somriures: “no, jo educo en valors.”


El convido a somriure quan se’t riuen a la cara i et diuen “hippies brut” per portar als infants a la muntanya i banyar-te a un riu.


El convido a fer reunions fins a les tantes, a buscar els recursos impossibles i a assistir cada dissabte quan estàs de feina fins al cap.

Però sap què, senyor Baños? Me’n compadeixo de vostè. No som “nens que fan gràcia a la burgesia”.

Som un moviment imparable, tenim valors i educació. Creiem en la solidaritat real, som purs i no ens amaguem a res. Ajudem a qui sigui sense importar-nos d’on ve ni el seu passat, mai retraiem res. Som voluntaris i orgullosos.

Organitzem trobades increïbles com la del passat agost, amb els joves bosnians al Pedraforca.
Som capaços de canviar el món sense veure ni un sol cèntim, ni un sol reconeixement públic.

I sap què, senyor Baños? Els valors i la valentia que nosaltres tenim no la tindrà mai vostè ni l’adquirirà al seu partit polític. «

Laie 

Des de l’AE Mafeking ens reafirmem i seguim pensant que els valors que l’escoltisme suposa són necessaris per a una societat més solidària, honesta i autèntica. Per últim, doncs, només ens cal dir una cosa més: SOM DE CAU!

          World_Scout

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s