Per un món sense violència de gènere

Com cada 25 de novembre, la societat reflexiona sobre una de les contradiccions més evidents i traumàtiques a la què ens enfrontem en la realitat diària. Aquest fet va néixer al 1981, quan es va duu a terme un terrible assassinat de dues activistes Dominicanes quan es dirigien a veure els seus marits empresonats.  La tercera, que va sobreviure  a l’atac, va lluitar per a que la figura de les seves germanes fos símbol de la lluita i la resistència i va ser així com l’ONU va marcar la data com a històrica.

Ens referim a la violència de gènere, exercida des de qualsevol vessant, física o moral que anul·la la llibertat de les dones i les converteix en persones sense voluntat. Les dones víctimes han de saber que no estan soles, que al seu costat hi ha una aliança entre administracions públiques i la pròpia ciutadania que, majoritàriament, rebutja aquest malestar.

Des de la veu ciutadana seguirem sent contundents per aïllar el maltractador i assenyalar als culpables d’aquest terror injustificat. I, precisament, la millor manera d’aïllar i assenyalar a aquells que es resguarden en la seva força i en la seva concepció misògina i sexista és prendre consciència davant d’aquest problema, fer-lo visible, no abaixar la guàrdia, treballar tots els dies de l’any i donar suport a les dones i a les seves famílies, que pateixen el mal de l’agressió i que són les veritables víctimes.

Seguim necessitant ,per tant, commemorar aquest 25 de novembre com una jornada de reflexió que ens faci mirar cap al futur i seguir buscant solucions. Mentre segueixi havent-hi una sola dona assassinada per la seva parella, aquest 25 de novembre s’haurà de repetir els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any perquè no podem deixar córrer una problemàtica com la de destruir la vida i l’estabilitat de moltes dones i els seus fills, privant-les de la dignitat que mereix tot ésser humà. El que nosaltres volem és que aquest dia no hagi de commemorar-se cap any més.

Des de l’AE Mafeking ens volem unir a totes aquestes dones que són víctimes d’aquests maltractaments, tan físics com psicològics i dir-lis que no estan soles i mai ho estaran. Tant les organitzacions especialitzades i el servei 24h contra la violència masclista ( telf: 900 900 120) disposen de professionals, advocades i psicòlogues, que es poden posar en contacte amb serveis d’emergència si és necessari. És per això, que animem a totes aquestes dones a buscar solucions des de ja i fer escoltar la seva veu per tal de dir PROU  a les violències de gènere d’una vegada.

prou

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s