Sortida d’hivern 2014/15

Aquest cap de setmana passat vam fer la sortida d’hivern. Vam pujar totes les unitats i alguns dels pares també van venir. Estàvem a una casa de colònies, Escola Granja Can Pere, situada al costat del poble de Sant Pere de Ribes, on hi havia gallines, rucs, galls d’indi i inclús un cérvol petit. Vam agafar un autocar des de Plaça Universitat que ens deixava al poble de Sant Pere i havíem de pujar caminant fins la casa. Va ser només una horeta de camí, però la pendent era bastant pronunciada! Un cop a la granja, vam distribuir-nos les habitacions; els pares en una, els caps a una altra i totes les unitats juntes a una altra. Quan ja estàvem instal·lats, vam anar a dinar. Quan vam acabar, ens havien preparat una activitat conjunta que consistia en passar una sèrie de proves per a pertànyer a una tribu: Els Mafesais, els Kingchuas, els Tuarescouts i els Niuvadellis. Cada tribu tenia unes característiques i tots aquells que les tenien pertanyien a una o una altra. Quan vam acabar les quatre proves, vam anar a berenar i després els emperadors de cada tribu van escollir els membres del seu poblat i ens van donar un escut per a cada una de les tribus. Un cop ja estàvem tots repartits, vam començar la segona part de l’activitat que consistia en aconseguir recuperar objectes que les altres tribus ens havien pres feia molts anys. Va ser molt divertit, encara que al final va ser una mica caòtic perquè no trobàvem els objectes. Els pares, a tot això, estaven amb alguns dels caps jugant al trivial escolta ( amb un taulell personalitzat del Mafeking),  per a conèixer moltes més coses, com per exemple, quin és el lema de les unitats, com es fa una motxilla o qui va ser el fundador de l’escoltisme, entre moltes altres preguntes. A l’hora de sopar, una mare d’un dels nostres Llops va fer el sopar per a tots; volem agrair-li des de aquí totes les molèsties que es va prendre, estava tot boníssim!

IMG_1511.JPG

Quan vam acabar de sopar, vam sortir i tots junts vam estar fent danses, va ser molt divertit! L’última de les danses va ser el bona nit a castors i llops, que van anar a dormir, mentre que raiers, pioners i el ròver van quedar-se amb els caps i els pares a jugar al “Furor”. Hi va haver molta competitivitat i vam riure molt! Després ja vam anar a dormir, ja que al dia següent teníem moltes coses a fer!

YDXJ0744.jpg

Quan ens vam despertat vam fer un joc de bon dia i seguidament vam esmorzar. Al acabar, vam pujar a les habitacions a recollir les nostres coses i vam fer temps d’unitat. Els castors van estar dibuixant els seus dibuixos per al concurs de cartells per a la recollida de joguines que farem el dia 3 de gener. Els llops, van haver de seguir unes pistes per trobar els seus bordons que tenien les teles noves i unes cintes amb els seus noms. Va costar, però finalment van trobar-los amagats a les habitacions.
Raiers va fer una activitat de treball en grup molt divertida. Els caps van posar corda de pita d’arbre a arbre, com si fos una teranyina, i havien de passar entre els forats sense tocar la corda i amb la possibilitat de passar només un cop per cada forat. Per tant, havien d’ajudar-se els uns als altres per agafar-se en braços o pujar uns a sobre els altres per passar a l’altre costat. Després d’això, van fer una valoració del primer trimestre i la Mónica, una de les caps de raiers, es va acomiadar d’ells, ja que marxa quatre mesos fora. La trobarem molt a faltar, però passarà volant, n’estem segurs!!!
Per acabar, els pioners van estar jugant al trivial escolta al que havien estat jugant els pares el dia anterior. La majoria de les preguntes les sabien i les que no, les van aprendre per a tenir més coneixements escoltes.

YDXJ0775.THM.jpg

Després del temps d’unitat, vam jugar tots junts un partit de fútbol, per a entrar en calor per a plantar l’avet. L’avet el plantem per donar les gràcies a la natura per tot el que ens ha donat durant aquest any, ja que sense ella no podríem viure. Vam fer el forat entre tots, pares, caps, infants i col·laboradors fins a poder plantar-lo i fer-nos fotos per unitats i tots plegats amb ell. Després vam fer la cerimònia, on alguns membres de pioners van obtenir noves insígnies, un castor va fer els passos cap a llops i els raiers de primer any van obtenir el seu fulard d’integració, al igual que els nous caps que han entrat a formar part del consell aquest any. Tots ells estan molt contents amb els seus progressos.

IMG_1560.jpg

Quan vam acabar ens vam preparar per anar a dinar, que l’havien pujat els pares. Hi havia de tot, pasta, empanades, croquetes, truites… estava tot molt i molt bo! Seguidament, els nous caps de raiers es van convertir en joglars i van presentar el concurs de pastissos i de cartells per a la recollida de joguines. Ambdós van ser molt complicats per deliberar, ja que els pastissos estaven tots boníssims i els cartells eren tots molt macos, però finalment va guanyar el “ Mafetiramisú”.

IMG_1668.JPG

IMG-20151213-WA0017.jpg
Un cop finalitzada l’entrega de premis, vam recollir i vam repartir-nos pels diversos cotxes per tornar a Barcelona.
Va ser un cap de setmana molt divertit i vam gaudir molt estan tots plegats, estem molt orgullosos de pertànyer a aquesta petita gran família!! Visca el Mafeking!

Des del consell del Mafeking volem desitjar a totes les famílies unes bones festes i una molt bona entrada d’any. Al gener tornarem amb molta, molta força! Recordeu que el dia 28 de desembre farem la penjada de cartells i recollida d’aliments i el dia 3 de gener la recollida de joguines. Fins aviat!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s